Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Καλώς με βρήκες και πάλι κόσμε παράξενε..

"Καλώς με βρήκες και πάλι κόσμε παράξενε, κόσμε ξένε..''

Από την τελευταία φορά που τα είπαμε άλλαξαν πολλά.. Ή καλύτερα κάποια εξελίχθηκαν προς το καλό κάποια όχι προς το επιθυμητό, ενώ ίσως κάποια άλλα παλεύουν να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα..

Η διαπίστωση που έχω κάνει τον τελευταίο καιρό κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, είναι ότι την διάθεσή μας την καθορίζουμε εμείς σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι τρίτοι παράγοντες.. Δυσκολίες υπάρχουν και θα υπάρχουν.. Άνοιξε το μυαλό σου και τα μάτια σου βρες εκείνο το φως που θα σε ξυπνήσει και άρπαξε την ευκαιρία.. Κανείς δεν σου χαρίζεται αν δεν προσπαθήσεις..

Ουφφ.. Είχα τόσο καιρό να γράψω και έπιασα πάλι την φιλοσοφία.. Δεν θα ασχοληθώ, σκοπίμως, με τα δυσάρεστα των ημερών διότι αρκετά τα έχουμε φάει στη μάπα.. 

Επέστρεψα στην αγορά εργασίας για λίγες ώρες την εβδομάδα, αφού αρκετά έκατσα χωρίς ούτε να ψάξω εφόσον έχω και ένα πτυχίο να πάρω.. Ευτυχώς είμαι αισιόδοξος και σε αυτό το κομμάτι το οποίο βαίνει καλώς.. 

Ο καιρός μας τα χαλάει λίγο, αφού παλεύει η άνοιξη με το καλοκαίρι και τον χειμώνα και μας έχει τρελάνει.. Που θα πάει όμως, θα καλοκαιριάσει για τα καλά και θα λέμε για άλλη μια φορά που είναι λίγη δροσιά και λίγη βροχή.. Έτσι είμαστε εμείς..

Η απογραφή του πληθυσμού βαίνει στο τέλος της και πολλοί αρνούνται να απογραφούν είτε δήθεν γιατί θα φακελωθούν (ενω στο facebook δεν έχουν πρόβλημα να τα βγάζουν στη φόρα) είτε γιατι βρίσκουν ηλίθιες τις ερωτήσεις (πράγμα στο οποίο μπορέι να έχουν και δίκιο, αλλά αν η απογραφή γινόταν από έξυπνους ανθρώπους δεν θα χρειαζόταν καθόλου να γίνεαι με αυτόν τον τρόπο) είτε γιατί... "ότι του φανεί του λολοστεφανή" που λέει και η παροιμία.. Η αλήθεια είναι ότι οφελεί κάποιους (ή μαλλον, θα ωφελήσει) αυτή η ιστορία και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους απογραφείς που συμμετέχουν αφού θα πάρουν μαζεμένα αρκετά καλά λεφτά για 15 μέρες δουλειά.. Και λέω θα ωφελήσει (μάλλον) αφού η ρευστότητα της κατάστασης μπορεί να οδηγήσει στην σύνταξη ιδίοχειρης ευχαριστήριας επιστολής (όπως είπε και μια ψυχή) από τον GAP προς τους απογραφείς, για την συμμετοχή τους στο θεάρεστο αυτό έργο.. Εκεί να δεις γέλια..

Αυτά τα ολίγα.. 

Και μην ξεχνάς (πειραματίστηκα και είδα αποτέλεσμα):

Λιγότερη τηλεόραση και εφημερίδες = Καλύτερη ψυχολογία


photo by SpOroS ''Ανθισμένος κάμπος της Μεσσαράς''