Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δεν ήξερες.. δεν ρώταγες;;;;

Αλέξη ζεις...
Συνελήφθησαν πριν 3 μέρες, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.. Τα σχόλια ήταν ποικίλα.. Αυτοί που ήθελαν να υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας, έγραψαν, είπαν ότι η αστυνομία έκανε πολύ καλά την δουλειά της.. Άλλοι πάλι υποστήριξαν ότι οι συλλήψεις έγιναν την δεδομένη χρονική στιγμή για λόγους αποπροσανατολισμού κλπ.. 

Προσπαθούσα λοιπόν να σκεφτώ σε ποιους ανήκω.. Και ενώ σκεφτόμουν άκουγα και διάβαζα όλες τις λεπτομέρειες της δράσης των τρομοκρατών.. Έτσι λοιπόν κατέληξα σε διαφορετική άποψη από τις παραπάνω.. Και εξηγούμαι..


Έγιναν λοιπόν γνωστά τα εξής.. 

  • Οι τρομοκράτες είχαν νοικιάσει σπίτια σε Ν. Σμύρνη, Γλυφάδα, Πειραιά, Αγρίνιο αλλά και Κρήτη (όπου φοιτούσε ένας εξ' αυτών).. Εκεί που στέκομαι, λοιπόν, είναι στην είδηση ότι προκατέβαλαν αρκετά νοίκια μπροστά ενώ πλήρωναν τα υπόλοιπα στην ώρα τους, όπως και την ίδια τακτική ακολουθούσαν με τα κοινόχρηστα.. Σε μια δύσκολη εποχή λοιπόν υπήρχαν και κάποιοι που πλήρωναν στην ώρα τους.. Μόνο χαρούμενοι δεν μπορεί να είναι, πλέον οι ιδιοκτήτες.. 
  • Έκαναν χρήση των ΜΜΜ, και όχι των δικών τους ΙΧ.. Τα παιδιά μπορεί να το έκαναν για άλλους λόγους, αλλά εγώ συμπληρώνω ότι εκτός από οικολογικά σκεπτόμενοισυνεισέφεραν και στις προβληματικές ΔΕΚΟ (βλ. ΟΑΣΑ, ΟΣΕ κλπ.) αφού αγόραζαν κανονικά τα εισιτήριά τους..
  • Επίσης, λένε ότι είχαν στην κατοχή τους αρκετές κάρτες ανάληψης αλλά και πιστωτικές κάρτες.. Αυτό σημαίνει ότι είχαν λογαριασμούς με λεφτά, βέβαια και εσύ έχεις λογαριασμούς και κάρτες αλλά τις έχεις κάπου ξεχασμένες αφού δεν έχουν φράγκο μέσα..
  • Ακόμα, στήριζαν την ελληνική περιφέρεια αφού και εκεί διατηρούσαν σπίτια (Αγρίνιο, Σητεία, ίσως και αλλού που δεν ξέρουμε..).. 
Τέλος δύο παρατηρήσεις μου από τις φωτογραφίες των συλληφθέντων..
  • Ο λίγο εύσωμος, στην μέση και κάτω, που είδες στην φωτογραφία, είναι ο ίδιος με την μαυρόασπρη, προ δύο μηνών, φωτογραφία.. Εδώ παρατηρώ την στήριξη αυτών των παιδιών στα delivery και τα εστιατόρια, αφού δεν νομίζω ότι θα προλάβαιναν να μαγειρέψουν..
  • Κλείνοντας, αυτήν την ενδελεχή (έχω πλούσιο λεξιλόγιο, όμως ε;;;;) παρατήρηση, προσθέτω ένα στοιχείο το οποίο περνάει πολλαπλά μηνύματα. Στην πρώτη φωτογραφία που παραθέτω θα πρέπει να παρατήρησες και την κοπέλα, αυτό που θα έπρεπε να δεις και μόνος σου είναι η ένθερμη υποστήριξη της στον ΓΑΠ, αφού το λέει και η μπλούζα της..

Έτσι, λοιπόν κατέληξα στην άποψη ότι μάλλον η αστυνομία έπρεπε να ρωτήσει πρώτα τον GAP και τον Παπακωνσταντίνου Γ. (ή ακόμα καλύτερα τον πιο υπεύθυνο, Στρος Καν), πριν προχωρήσει στις συλλήψεις αφού θα έπαιρναν εντολή να μην γίνουν οι συλλήψεις, γιατί σε μια δύσκολη εποχή υπήρχαν και κάποιοι συμπολίτες μας που κυκλοφορούσαν το χρήμα..


φωτογραφία από photokafenes