Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

"Κάντε.. (ανάγνωση).. και ΌΧΙ πόλεμο"

Πριν κάνα δυο μέρες οδηγώντας άναψε το λαμπάκι της βενζίνης.. Η πρώτη σκέψη φυσικά ήταν ότι ήταν όμορφο στο καντράν και αν δεν είχε ως συνέπεια την παρατεταμένη παραμονή μου στο πουθενά ή σε κάποιο σημείο της Αθήνας θα το άφηνα να ανάβει ες αεί.. Έτσι λοιπόν περνώντας από ένα βενζινάδικο δεν σταμάτησα.. Την επόμενη μέρα αναγκαστικά σταμάτησα και προς έκπληξη μου διαπίστωσα ότι ελάχιστα μεν υπήρχε μείωση στην τιμή του λίτρου.. Θα μου πεις εκεί στο Θεό που είναι... Αλλά λες μέσα σου υπάρχει ελπίδα..

Σκατά ελπίδα υπάρχει... Διαβάζοντας έπειτα ότι οι "Σύμμαχοι" άρχισαν να βομβαρδίζουν την Λιβύη, σκέφτηκα ότι η χαρά είναι εφήμερο συναίσθημα.. 

Όπως και να έχει αυτό είναι μια πολύ μικρή συνέπεια αυτού που συμβαίνει στην γειτονιά μας (ας μην το ξεχνάμε)...


Για να αλλάξω την διάθεσή μου και την δική σου που διαβάζεις τώρα, όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα, θα το δω λίγο διαφορετικά..

Κάποτε υπήρξε το σύνθημα, την εποχή του πολέμου των "φίλων" μας των Αμερικανών στο Βιετνάμ (φίλοι, φίλοι, άσε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο τώρα που είναι εδώ γύρω μαζεμένοι)  από τα "παιδιά των λουλουδιών", "Κάντε έρωτα και ΌΧΙ πόλεμο", το οποίο δυστυχώς πρέπει να το επαναφέρουμε αφού οι πόλεμοι όπως φαίνεται δεν σταματούν.. Αντίθετα με τον έρωτα, που έχει ξεχαστεί, από τους συγκεκριμένους τουλάχιστον.. Είναι προφανές ότι τους έχει φάει η μαλακία.. και την πληρώνουν άλλοι...

Εδώ έρχονται χρόνιες έρευνες να δώσουν λύση στο πρόβλημα της στέρησης τους αλλά και σε εμάς τους υπόλοιπους ησυχία.. Έτσι λοιπόν οι ειδικοί προτείνουν αντί για σεξ να διαβάζουν ένα βιβλίο αφού έχει τα εξής πλεονεκτήματα..

  1. Μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε κάποιον να το κάνετε.
  2. Αν κουραστείτε μπορείτε να σταματήσετε, να σημειώσετε που μείνατε και μετά να συνεχίσετε από εκεί που είχατε σταματήσει.
  3. Μπορείτε να τελειώσετε νωρίς, χωρίς να έχετε αισθήματα ντροπής ή ενοχής.
  4. Όταν ανοίγεις ένα βιβλίο δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το ποιος άλλος το έχει ανοίξει.
  5. Λίγος καφές και μπορείτε να το κάνετε όλη νύχτα.
  6. Δεν θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση αν οι γονείς σας, σας διακόψουν στη μέση.
  7. Μπορείτε να το κάνετε, να τρώτε και να βλέπετε TV και όλα αυτά την ίδια στιγμή.
  8. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του συγκατοίκου σας.
  9. Μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε χώρο δίχως να νοιάζεστε αν σας παρακολουθούν.
  10. Δεν χρειάζεται να αφήσετε κάτω το αναψυκτικό σας για να το κάνετε.

Αυτή είναι πρόταση στην περίπτωση που ξέρουν να διαβάζουν... Βέβαια μην γίνομαι κακός, τα παιδιά ξέρουν να διαβάζουν αφού κάθε φορά που απευθύνονται στον μαλάκα που τους ανακήρυξε σωτήρες των εθνών διαπιστώνουμε όλοι ότι ξέρουν ανάγνωση, διαβάζοντας τα κείμενα των πραγματικών κουμανταδόρων..

Έτσι το σύνθημα μετασχηματίζεται σε 


"Διαβάστε κάνα βιβλίο και αφήστε την μαλακία"


ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη για την αθυροστομία μου αλλά τουλάχιστον αυτή το μόνο μπορεί να βλάψει είναι την αισθητική ορισμένων καθώς πρέπει.. Τίποτα παραπάνω..