Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Εξαναγκασμένος Συμβιβασμός (updated 01/05/2012)

Κι όταν όλα ξαναρχίζουν φοβάσαι και νομίζεις ότι θα καταλήξουν πάλι εκεί που σε ανάγκασαν να πατήσεις το restart.. Το κακό όμως εδώ είναι ότι το κουμπάκι αυτό δεν υπάρχει και όσο και να προσπαθείς δεν υπάρχει νέα εκκίνηση, υπάρχει η συνέχεια.. Με αυτήν θα την βρεις την άκρη, με αυτήν θα κάνεις πότε καλή και πότε κακή παρέα.. Εκμεταλλεύσου αυτό που σου έμαθε και κάνε την σύμμαχο σου για το παρακάτω..

Καιρό είχα να κάνω βόλτα εδώ γύρω, αλλά δεν ξέχασα τις αμπελοφιλοσοφίες μου.. Άρα μάλλον κάπου εδώ τριγυρνούσα χωρίς να δίνω το παρών.. Και να που η πρώτη παράγραφος δεν είναι και τόσο άστοχη τουλάχιστον σε αυτό που υπάρχει γύρω-γύρω, σε αυτό που άστοχα ο νονός ονόμασε οικονομική κρίση.. 


Η εξήγηση είναι απλή, η αστοχία ακουμπά στο γεγονός θα ξέσπαγε ξαφνικά και κατέστρεφε απότομα ό,τι υπήρχε γύρω γύρω. Έτσι θα είχαμε την εκτόνωση και μετά θα μαζεύαμε τα κομμάτια για να ξαναχτίσουμε αυτό που χάλασε.. Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα, είναι μια αργή και επώδυνη καθημερινότητα που ο καθένας την βιώνει διαφορετικά με το ίδιο αποτέλεσμα, κάθε μέρα να συμβιβάζεται ότι η επόμενη χειρότερη μέρα, είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να δείχνει χαρούμενος με αυτό.. Αυτό δεν νομίζω πως λέγεται κρίση αλλά εξαναγκασμένος συμβιβασμός.. Όσο για το "οικονομική" που είναι το επώνυμο αυτού που μας φύτρωσαν, είναι εμφανές ότι θα καταρρεύσει όταν μάθουμε να μην συμβιβαζόμαστε..

Και επανέρχομαι στην λεγόμενη αμπελοφιλοσοφία της πρώτης παραγράφου.. Εμφανίζονται ως μεσσίες κάθε τόσο με διάφορες μεταμφιέσεις, αριστεροί, δεξιοί, αντιεξουσιαστές, ανεξάρτητοι, αγανακτισμένοι κλπ, και προσπαθούν να πείσουν ότι υπάρχει αυτό το γαμημένο κουμπί και ότι αυτοί μπορούν να το πατήσουν εξαφανίζοντας όλα τα προβλήματα.. Για σκέψου όμως, από που προέρχονται όλοι αυτοί;; Από εκεί που κατάγεσαι και εσύ, άρα είσαι εν δυνάμει μασκαράς.. Για αυτό μάλλον η αλλαγή νοοτροπίας θα μας βγάλει τουλάχιστον από την αναζήτηση του "Τις πταίει".. Αν θα μας σώσει δεν το ξέρω, διαφορετικά θα ήμουν μασκαράς και όχι αμπελοφιλόσοφος.. Δεν υπάρχει κουμπί αλλά υπάρχει γνώση..

update (01/05/2012)
Και να που οι μασκαράδες επιβεβαιώνουν τον τίτλο του κειμένου. Πασάρουν ως προεκλογικό σποτάκι τον συμβιβασμό, και μας ποτίζουν με δήθεν ελπίδα ότι κάνε αυτό που κάνεις μέχρι τώρα και όλα θα πάνε καλά. Δηλαδή σκύψε κι άλλο και εμείς θα βάλουμε την βαζελίνη....


Για όποιον δεν είχε την "τύχη" να δει το σποτ με τίτλο "Συμβιβάσου Μαλάκα..", ορίστε: